Matador

Matador Handgereedschap is een typisch “Made in Germany” verhaal.

Matador is in het jaar 1900 opgericht en staat onder leiding van Peter Kissling, die al tot de vierde generatie van de familie behoort die leiding geeft aan de fabriek. Matador fabriceert in haar vestigingsplaats Remscheid (Duitsland) meer dan 3000 verschillende hand- en  speciale gereedschappen voor toepassingen in de industrie en andere professionele doeleinden. Matador is gecertificeerd onder DIN en ISO 9001:2000.

Meer dan 100 jaar kennis in het fabriceren van een hoogstaande kwaliteit gereedschappen, een eigen smederij met een capaciteit van 500 ton, talrijke machines voor oppervlaktebehandelingen, volautomatische draaibanken en hardheidsapparaten, een ultra moderne galvanische afdeling voor het verchromen ( vanzelfsprekend chroom (VI)-vrij) en als  laatste de super gemotiveerde, hoog gekwalificeerde en betrokken medewerkers vormen allen samen de basis  voor het wijdverbreide succes van Matador.

Klanten
Al velen jaren rekenen bedrijven in de auto-industrie, de industrie, mensen zoals de professionele monteur,  de vakman in de werkplaats en veeleisende doe-het-zelvers op de kwaliteit van Matador.  Op grond van een goede prijs- kwaliteit verhouding, een stabiele prijspolitiek in de branche en levering via de vakhandel behoort Matador al jaren tot de A-merken. Met een exportaandeel van meer dan 50% zijn Matador gereedschappen verkrijgbaar in meer dan 90 landen van de wereld.

Matador is A leverancier voor tal van Duitse auto fabrikanten
De eigen smederij met een capaciteit van 500 ton, talrijke machines voor oppervlaktebehandelingen, volautomatische draaibanken en hardheidsapparaten, een ultra moderne galvaniseer afdeling voor het verchromen en natuurlijk de super gemotiveerde, hoog gekwalificeerde en betrokken medewerkers vormen allen samen de basis voor het wijdverbreide industriële succes van Matador handgereedschap. Bouten, flenzen, verlengstukken, holkoppen voor de zware industrie, maar ook veel bijproducten voor de omvangrijke Duitse auto-industrie worden door Matador geproduceerd.