Gezonde accu’s zijn ook in de landbouw van groot belang
Het verband tussen landbouw en loodzuuracuu’s lijkt misschien op het eerste gezicht niet voor de hand te liggen. In de dagelijkse praktijk zijn gezonde accu’s het welzijn en het soepel draaien van het landbouwbedrijf nauw met elkaar verbonden.

Bij meer dan 80% van de accu’s die worden geretourneerd, worden de klachten niet veroorzaakt door productiefouten of -gebreken, maar door het feit dat de eigenaar of het onderhoudspersoneel de accu niet op de juiste manier onderhouden en opladen. Hedendaagse accu’s houden er niet zomaar mee op, zoals vroeger, en kunnen veel langer meegaan, maar ze hebben onderhoud nodig en de juiste zorg.

De landbouw is sterk seizoengebonden. Naast tractoren worden afwisselend ook andere landbouwmachines gebruikt. Niet alleen de tractor, maar ook de andere machines staan tussen twee gebruiksperioden in buiten het seizoen vaak langere tijd stil.  Om de krachtige motoren te kunnen starten, is een startaccu nodig waar je altijd op moet kunnen vertrouwen. Dat betekent, dat de eisen die aan het opladen van de accu’s worden gesteld, sterk uiteen kunnen lopen. De vraag is niet alleen, welk type acculader nodig is, maar ook welk aantal en welke types, om aan alle behoeften te kunnen voldoen.

Opladers moeten geschikt zijn voor de werkomgeving en -omstandigheden in de landbouw
Een landbouwer doet zijn werk in regen, stof, hitte, wind en op koude winterdagen. Opladers moeten dan ook geschikt zijn voor al die omstandigheden. CTEK-opladers kunnen opladen onder alle klimatologische of weersomstandigheden, bij temperaturen van -20°C tot +50°C. Ze zijn uiterst robuust, bestand tegen ruwe condities en IP44-geklassificeerd, wat betekent dat ze zijn goedgekeurd voor gebruik buitenshuis en beschermd tegen stof en spatwater.