Eén  belangrijkste reden om te gaan varen is om te ontspannen en te genieten.

Met de door CTEK speciaal ontworpen maritieme acculaders M100, M200 en M300 zorgt u ervoor dat in ieder geval de accu’s geen problemen opleveren en klaar zijn voor gebruik.

De belangrijkste eigenschap van een acculader is de nauwkeurigheid van de eindspanning tijdens de oplaadcyclus van de accu. Bij te hoge spanning vindt in de accu gasvorming plaats, waardoor deze onbruikbaar wordt omdat de cellen uitdrogen en de platen corroderen als gevolg van de verhoogde zuurconcentratie en de grote hitte die tijdens het opladen ontstaat. Als de spanning daarentegen te laag is, wordt de accu niet goed opgeladen en verliest steeds meer vermogen, tot hij uiteindelijk onbruikbaar wordt.

Accu’s, vooral van vaartuigen moeten in goede staat zijn en hebben voortdurend onderhoud nodig. Met de door CTEK speciaal ontworpen maritieme acculaders M200 (15A) en M300 (25A) doet u dat op de eenvoudigste en meest veilige manier.

CTEK veilig aan boord
CTEK-acculaders vonken niet en zijn beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting, zodat ze volkomen veilig zijn bij gebruik aan boord. De elektronische apparatuur aan boord is niet alleen van cruciaal belang, maar ook kostbaar. Het zal u een een geruststellend gevoel te weten dat CTEC acculaders volkomen veilig zijn voor de elektronica. Deze uiterst slimme acculaders produceren evenmin schadelijke galvanische stroom, iets wat een gevaar kan betekenen voor de metalen delen van uw boot onder water, zoals de schroef, de ladder, etc..
De unieke RECOND-modus maakt korte metten met elke kristallisatie van zuur, die wordt veroorzaakt door sterke ontlading, of zich vormt als de boot gedurende langere tijd stil ligt. Dat geeft de accu een zeer lange levensduur en behoudt het vermogen.
De NACHT-instelling zorgt voor nagenoeg geluidloos opladen in de nachtelijke uren, wat bijdraagt tot een aangename en vredige nachtrust… ongestoord.
Wie buiten oplaadt, moet kiezen voor een acculader die voor gebruik buitenshuis is goedgekeurd. CTEK-acculaders hebben die goedkeuring (IP65 en IP44).