CTEK SWEDEN AB ontwerpt en ontwikkelt een unieke reeks acculaders en speciale oplossingen voor alle soorten loodzuuraccu’s, zowel voor privé- als professioneel gebruik.

De grote deskundigheid op het gebied van accu’s en elektronica is de hoeksteen van het succesvolle bedrijfsconcept van CTEK, op basis waarvan een nieuw type acculaders kon worden ontwikkeld. Acculaders die niet alleen voldoen aan de steeds meer toenemende behoefte aan accuverzorging, maar ook nieuwe gebruikers aantrekken.

Veilig, eenvoudig en flexibel, dat zijn de kernbegrippen en –eisen die gelden voor alle door CTEK ontwikkelde en verkochte producten en oplossingen. Sinds de oprichting van het bedrijf zijn meer dan een miljoen acculaders verkocht in 47 landen in alle werelddelen. CTEK is tevens een betrouwbare OEM-leverancier voor veel van ’s werelds meest prestigieuze auto- en motorfabrikanten.

Acculader_ctek_MXS-5.0CTEK werd opgericht in 2000 en is een zusterbedrijf van Creator Teknisk Utveckling AB (toonaangevende ontwerp- en productontwikkelingconsultants), dat werd opgericht in 1982. De kennis van accu’s dateert al van 1992, toen een toonaangevende accufabrikant Creator betrok bij haar onderzoek naar en ontwikkeling van accu’s, en later bij het onderzoek naar een nieuw acculadersysteem, dat aan de eisen die de nieuwe accugeneraties stellen aan opladen en onderhoud zou kunnen voldoen. Dit onderzoek- en ontwikkelingsprogramma werd beëindigd toen de klant werd overgenomen door een Amerikaanse groep. Creator zag in, dat het nieuwe, gepatenteerde systeem wereldwijd grote kansen bood. Daarom werd CTEK opgericht, met het doel een eigen reeks acculaders te ontwerpen, ontwikkelen, produceren en op de markt te brengen.

CTEK heeft eigen vestigingen in de VS en China. Het hoofdkantoor en de ontwikkelingsafdeling zijn gevestigd in Vikmanshyttan, Dalama, Zweden. CTEK en Creator hebben meer dan 80 medewerkers.

CTEK maakt het accuonderhoud tot een snel, eenvoudig en zeer effectief proces. De intelligente acculaders van CTEK peilen de behoefte van de accu en laden alleen op wanneer en voor zover dit nodig is. Hierdoor is de accu altijd optimaal opgeladen. Doordat de accu bovendien in prima conditie wordt gehouden, gaat de accu veel langer mee.

Eén CTEK acculader voor verschillende soorten autoaccu’s

Er zijn verschillende soorten autoaccu’s op de markt, zoals natte accu’s, calciumaccu’s en AGM-accu’s (Absorbed Glass Mat).  Dit zijn verschillende versies van de loodzuuraccu, elk met eigen voor- en nadelen en onderhoudsvereisten.

In tegenstelling tot veel andere acculaders op de markt reageren de intelligente acculaders van CTEK uitsluitend op de specifieke behoefte van de aangesloten accu. Hierdoor is elke CTEK-acculader ideaal voor het opladen en conditioneren van alle bovengenoemde soorten accu’s.